Založ si blog

Dôvod akútnych problémov v Európe

Pravdaže tých problémov je viac a monhé sú viac alebo menej zložité, ale predsa v našej dobe veľmi komlexné a mnohé do určitej miery nemožné vyriešiť.

V tomto článku by som sa chcel sústrediť na jeden, ktorý pekne vystihuje porekadlo, ktoré v jednej forme hovorí toto: ´Nepriateľ tvojho nepriateľa je môj priateľ´.

Európske národy po stáročia žili vedľa seba relatívne pokojne až na niektoré výnimky, ktoré sa najviac vyostrili v prvej a druhej svetovej vojne!

Aj keď väčšina európskych štátov je ´kresťanského vyznania´, predsa len ich taká veľká rôznorodosť v názoroch na biblické učenie rozdeľuje, nehovoriac o iných témach.

Prítomná emigračná kríza bola v počiatočnej fáze zdrojom určitej eufórie, či už proti alebo za. Ale všetko sa mení s časom, aj vyostrujúce sa nebezpečenstvá.

Určitá oddanosť európanov svojej ideológii alebo náboženstvu (veľmi často ideológia sa mení na náboženský až fanatický postoj) je prirodzená.

Už od samého začiatku človek mal vnútornú potrebu uctievať svojho Stvoriteľa. I  tá sa časom rozvetvila do dnešnej ´babylonskej´ situácii alebo ´španielskej dediny´!

Je možné s určitosťou konštatovať, že ľudstvo sa nepoučilo z histórie, a preto robí neustále tie isté chyby! Situácia sa nezmení a patričný trest je neodvratný!

 

Vedel Stvoriteľ o zlyhaní anjela?

06.06.2016

Mnohí inteligentní myslitelia v minulosti sa pýtali otázku: ´Vedel Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom, že jeden y jeho anjelských synov ho zradí´? Odpoveď na túto tak veľmi dôležitú otázku nájdeme v druhej Knihe Stvoriteľa, jeho Slove, v Knihe-kníh alebo ako sa dnes všeobecne pozná – v Bibli: ´Jehovove oči chodia sem tam po celej zemi, aby ukázal [...]

O čom Darwin nevedel

31.05.2016

V čase Charlesa Darwina boli mnohé informácie, ktorým vedci dnes ešte len začínajú podrobnejšie rozumieť, zahalené tajomstvami! Sám Darwin sa divil, ako sa rôzne črty prenášajú z jednej generácie na druhú. Ani on, ani vedci a výskumníci v jeho období nedokázali odpovedať na otázky, ako: Čo určuje, akej farby budete mať oči, vlasy či pokožku, do akej výšky [...]

Ešte horšie ako manipulácia atómu!

06.03.2016

Tento krátky článok je založený na informácii slovenského vedca, v spolupráci s inými, na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.* Už v úvode článok informuje, že ´Rozvoj molekulárnej biológie, ktorý sa začal v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, je vzrušujúci a zároveň aj hrozivý´! Dodáva, že tento výskum nám dáva čoraz [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 19250x
Priemerná čítanosť článkov: 1925x

Autor blogu

Kategórie