Založ si blog

O čom Darwin nevedel

V čase Charlesa Darwina boli mnohé informácie, ktorým vedci dnes ešte len začínajú podrobnejšie rozumieť, zahalené tajomstvami! Sám Darwin sa divil, ako sa rôzne črty prenášajú z jednej generácie na druhú.

Ani on, ani vedci a výskumníci v jeho období nedokázali odpovedať na otázky, ako:  Čo určuje, akej farby budete mať oči, vlasy či pokožku, do akej výšky narastiete a akú budete mať postavu? Prečo vyzeráme tak, ako vyzeráme?

Dnes už vedci a výskumníci, biológovia už celé desaťročia študujú genetiku človeka a skúmajú podrobné inštrukcie zapísané v úžasnej molekule nazývanej DNA. Závažnou otázkou ale zostáva: Odkiaľ sa tie inštrukcie vzali?

Kto dnes verí, že úžasne zložitá a úžasne spoľahlivá sústava strojov môže vzniknúť náhodou? Paradoxom ale je, že Darwin, ktorý nepoznal odpovede na väčšinu otázok, ktoré sú dnes vysvetlené, ale sám veril v Boha, je považovaný za otca evolúcie!

Vedel Stvoriteľ o zlyhaní anjela?

06.06.2016

Mnohí inteligentní myslitelia v minulosti sa pýtali otázku: ´Vedel Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom, že jeden y jeho anjelských synov ho zradí´? Odpoveď na túto tak veľmi dôležitú otázku nájdeme v druhej Knihe Stvoriteľa, jeho Slove, v Knihe-kníh alebo ako sa dnes všeobecne pozná – v Bibli: ´Jehovove oči chodia sem tam po celej zemi, aby ukázal [...]

Ešte horšie ako manipulácia atómu!

06.03.2016

Tento krátky článok je založený na informácii slovenského vedca, v spolupráci s inými, na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.* Už v úvode článok informuje, že ´Rozvoj molekulárnej biológie, ktorý sa začal v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, je vzrušujúci a zároveň aj hrozivý´! Dodáva, že tento výskum nám dáva čoraz [...]

O sexuálnom zneužívaní detí

10.12.2015

Sexuálne zneužívanie detí je celosvetový problém! Už v roku 2006 predložil generálny tajomník Organizácie Spojených národov Valnému zhromaždeniu OSN celosvetovú správu o násilí páchanom na deťoch! Túto správu vypracoval nezávislý odborník na túto veľmi chúlostivú, po desaťročiach považovanú za tému, ktorá sa až donedávna považovala za ´tabú´! Ale čo [...]

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 19244x
Priemerná čítanosť článkov: 1924x

Autor blogu

Kategórie