Založ si blog

Miluj blížneho svojho ako seba samého

Jedno z najznámejších biblických prikázaní žiakom Ježiša Krista, ktoré sa za posledných asi 2 000 rokov nespočetnekrát opakovalo.
A neustále opakuje aj v súčasnosti, hlavne v spojení s emigračnou vlnou v Európe. Je zároveň aj najmenej pochopiteľná fráza!
Ako by sme vlastne vysvetlili jednoduchým spôsobom slovo ´láska´? Pretože láska bola opísaná ako najväčšia potreba, ktorú ľudstvo má.
Od kolísky až k hrobu, ľudia sa snažia zo všetkých síl získať túto najpotrebnejšiu ľudskú vlastnosť.
Dokonca rozkvitajú v jej nežnosti a ak chýba, začínajú vädnúť a nakoniec aj umierajú z jej nedostatku! Dnes sa veľa hovorí o láske.
V knihách, vo veršoch, v piesňach. V skutočnosti slovo sa používa do takej extrémnej miery, že sa stratil a skoro celkom vyprchal jej skutočný význam!
Jedna encyklopédia vysvetľuje: ´Skutočná láska sa môže spoznať len z činov, ktoré pomáhajú a podnecujú ľudí k dobru´!

Vedel Stvoriteľ o zlyhaní anjela?

06.06.2016

Mnohí inteligentní myslitelia v minulosti sa pýtali otázku: ´Vedel Stvoriteľ celého vesmíru a všetkého života v ňom, že jeden y jeho anjelských synov ho zradí´? Odpoveď na túto tak veľmi dôležitú otázku nájdeme v druhej Knihe Stvoriteľa, jeho Slove, v Knihe-kníh alebo ako sa dnes všeobecne pozná – v Bibli: ´Jehovove oči chodia sem tam po celej zemi, aby ukázal [...]

O čom Darwin nevedel

31.05.2016

V čase Charlesa Darwina boli mnohé informácie, ktorým vedci dnes ešte len začínajú podrobnejšie rozumieť, zahalené tajomstvami! Sám Darwin sa divil, ako sa rôzne črty prenášajú z jednej generácie na druhú. Ani on, ani vedci a výskumníci v jeho období nedokázali odpovedať na otázky, ako: Čo určuje, akej farby budete mať oči, vlasy či pokožku, do akej výšky [...]

Ešte horšie ako manipulácia atómu!

06.03.2016

Tento krátky článok je založený na informácii slovenského vedca, v spolupráci s inými, na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.* Už v úvode článok informuje, že ´Rozvoj molekulárnej biológie, ktorý sa začal v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, je vzrušujúci a zároveň aj hrozivý´! Dodáva, že tento výskum nám dáva čoraz [...]

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

hexagon, Banská Bystrica

Detské ihrisko, aké nikde inde na Slovensku nenájdete, je v Banskej Bystrici. Desaťročia chátralo, teraz ho zachraňujú

16.04.2024 07:00

Betónové šesťuholníkové tvárnice, z ktorých je komponované detské ihrisko s niekoľkými preliezačkami, osadili do Parku pod Pamätníkom SNP pred viac ako polstoročím. Unikátne dielo aktuálne obnovujú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 19218x
Priemerná čítanosť článkov: 1922x

Autor blogu

Kategórie